12/22/2011

Home Home Homeeee.

Assalamualaikum dan haiiii! :D
haha okayy taww hampa nak kata apaa, dia ne buat ghairah apa post banyak-banyak kali. hehe bukan apa, nak kongsi kegembiraan jaaa. seriouly daku sangat gembira sekarang ni, jiwa sgt tak sabar menanti hari esok.

Hal ini adalah kerana, esok daku akan pulang ke rumah. yes baby!! im cominggg homee peeepoooo! *yaksss awt excited mcm hang duk oversea 10taun tak blek umah ja ne. Tiktaw laaa hampa oi, tapi, seriously, diulang seriouslyyyy!!! rasa seronok nak balik. hehehhe.

Nak taw dk sebab apa? ok tamaw taw tayah gtaw kann, hhehe nak letteww. sebenarnyaa saya sgt merindui baby-baby kt rumah tu, mcm byk ja sbb saya ganda kan, hehe taklah, baby ada seorang saja, jantung hati daku. Humaidi Bin Hazir aka Adik Edi yg sgt comel dan pemdiam. okey sebab dia pendiam lahh ak sgt rindu kt dia, dia ne even gomoi dy teruk2 punn doa tk nangeh baqq anggg, steady ja. heee, sbb tu laa dy sgt daku sayangi. huehuehue..


adik ediii!







Secondly, rindu kt Nuna aka Nur Husna Bt Hazir, dia baru 4 tahun, tp ckp byk tk sangga. tak cya tanya Hanis, hehehe. yg buat ak lagi seronok nk blek ialah sebab dia ne asal ak call ja, mesti nk ckp jugak. pastu ayat first dia akan ckp :
Tayon, nuna rindu tayon. tayon pi mana? nuna nk pi skolah taun depan. beli dah beg kale merah.
*tayon itu ialah kaklong. :)


huaaaa, maw dak hati ne tak merintih nk balik. hati kakak mana yg tak terguris, terhiris, dan tercocok dek sembilu jika mendengar seorang adiknya yg nerumor 4 tahun tanya soalan cmtu. haha tp ayat belakang tuu mmg taleh kata apa laa, nama pun budak 4 tahun kannnn, hihi. Nak balik!!

Thirdly, sebab nk balik sbb rindu kt adik hakim. rindu nk kena buli ngan dya. rindu nk bg dia makan nasik, bg dia mandi, tidoq pelok dya. wuuuuuu. adik, tggu kalom blek na sayang :D
haha banyak adik kan saya? hehe adik2 saya ne mesti tengah rindu jugak kt kaklong depa. hari ne saja, 3 org dah dlm rumah tu text tanya balik bila. heee betapa seronoknyaa dapat balik rumah dan hidup bersama keluarga tercinta. <3

Jadi kesimpulannya di sini, sudah terang lagi bersuluh ditambah pula lampu spotlight. di sini saya amat sangat nak balik rumah adalah kerana saya rindukan adik-adik, saya rindu rumah saya, nk makan nasik kak ima masak, nak gaduh dgn adik. dan byk lagi lahh, hampa pun ada rumah kan, taw laaa :D

Buat kwn-kwn yg rumah jauh takleh blek masa study week jgn lah sedih k. sikit ja lagi perjuangan kita kt sini sebelum kita citu panjang nt. hhehehe.

Akhir kata, ayuh kita struggle untuk final exam. :)

5 comments:

nurhaniszamshah said...

heehe. yearrp, tp at first,, pemalu dulu, pastu dah 15 minit cmtu bru aktif :D

cik ekaa hazir said...

hehehe dah baru jumpa, tapi baru jumpa sekali tu punn, bila dah duk lama cket. nis blek pun dah nanges, huhuh

Nia Ridzwan said...

adik edi comel meh!
hihi. lama tak tengok adik hakim.

cik ekaa hazir said...

hehe nia, adik edi ne pendiam. baikk jaaa, tk bising mcm kak dy, husna tuu. hehehe

nurhaniszamshah said...

rindu nunaaaaaaaa :'(