1/03/2012

Lihat didepanmu.

Assalamualaikum dan haiiii :)

Dalam hidup kita ne, walaupun sekali mesti pernah ada rasa sedih, kecewa, patah hati dan sebagainya yg sewaktu dgnnya kann. tipulaa kalo cakap tak ada.
sebab benda tu benda yg common yang akan terjadi kat setiap insan yg bernyawa supaya dia akan lebih menghargai kehidupan ne, kannn? betol takk?

Banyak sebab kita jadi macamtu, punya perasaan mcmtu. kekadang tuu sebab hal kecik saja punn dah rasa sedih sangat. tambah laa jenis org yg berhati nipis, lembut jarang segala ne, yg selalu cepat nak touching. 
emm kalo mcm ak plak, i know myself yg jenis cepat sangat mudah nak terasa, tapi lepas tuu cepat jugak nak cool down, soo siapa yg hidup around me mudah laa hidup dya. hehe boleh cmtu?? fikir sendirilaaaa.

Bila kita dah jatuh kita perlukan semangat semula untuk bangun, kann. ikot orang laa, lain org lain caranya, ada yg memerlukan sokongan moral daripada insan tersayang, family or kawan-kwan untuk dia bangun semula. 
Ada jugak yg jenis suka sendiri, bila dia ada masalah dia akan diam je, then dia akan dapat semangat tuu sendiri jugak nanti, ne mcam dia diam-diam sebab dia nk pupuk semula semangat dia laa kann, hihi lawak laaa tapi tapa buat ja asalkan anda seronok, tapi jgn smpai buat sesuatu yg memudaratkan diri sendiri dan juga org sekeliling. k?

Apa yang ak nak cakap kat sini, semua orang yag rsa terjatuh akibat daripada pengalaman silam yg sangat pahit. silalah bangun dan bersemangat kembali kerana tindakan anda pada masa ini adalah untuk kebaikan pada masa depan. 

Orang lain takbole nak tolong tentukan jalan hidup yg sempurna untuk anda kerana hanya diri sendiri sahaja yang boleh lakukan sesuatu untuk anda.
Janganlaaa sebab satu perkara saja dah rasa give up, nak surrender, pasrah jaa apa nak jadi. tak macho laa abg, tak kuat laaa kakak.  

Be someone that someone else can proud of you.
i can't give you happy, someone else definitely will.









#saya nak yang terbaik untuk awak.

4 comments:

nurhaniszamshah said...

awak sahabat yang paling senang untuk didekati. :)
sayang awk!

cik ekaa hazir said...

terima kasih awak. sayang awak jgaaa.
awk ne sweet laaaa :D

nurhaniszamshah said...

eh, awk lagi sweet. :P

cik ekaa hazir said...

saya sweet smpai bg awk kencing manis ea?? hihi :P